Musikland SoNoRo aduce sunetul armoniei la Sibiu și Copșa Mare în această ediție celebrativă a patrimoniului Transilvaniei!
Sursa poza si informatii: romania-insider.com
Festivalul de muzică de cameră SoNoRo Musikland, o celebrare a impresionantului patrimoniu arhitectural transilvănean, revine în forță anul acesta cu o serie de evenimente muzicale în mai multe locații din România. Alături de destinațiile deja consacrate precum Cincu, Saschiz, Meșendorf, Criț, Viscri, Codlea, Făgăraș, și Brașov, programul festivalului din acest an include pentru prima dată și orașele Sibiu și Copșa Mare.
Pe parcursul a 16 zile, între 4 și 19 iulie, SoNoRo Musikland își propune să încânte publicul cu 23 de evenimente distincte. Timpul se va scurge în armonia a 16 concerte rafinate, două sesiuni de jam și cinci spectacole dedicate celor mici sub sigla SoNoRo Kids. De asemenea, un număr impresionant de 23 de artiști și două orchestre renumite - Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu și Orchestra de Coarde SoNoRo - sunt pregătite să aducă pe scenă magia muzicii de cameră.
Sibiul, cu diversele sale locații istorice și culturale, va găzdui cinci dintre aceste concerte de cameră. Printre locurile ce vor deveni gazde ale concertelor se numără Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, Esplanada Filarmonicii de Stat din Sibiu, Sala de concerte a Bibliotecii Județene Astra, Biserica Parohială Romano-Catolică Sfânta Treime și Salonul Muzical al Muzeului Național Brukenthal.
În anii anteriori, prima ediție a festivalului s-a concentrat pe farmecul bisericilor fortificate săsești. Totuși, edițiile ulterioare au evoluat și acum includ și sesiuni de jam improvizate în locații care și-au găsit locul pe circuitul turistic al regiunii. Răzvan Popovici, directorul festivalului, subliniază cu entuziasm: „Sunt încântat că anul acesta revenim în locurile care deja devin tradiționale pentru SoNoRo Musikland. Muzica noastră va răsuna pentru prima dată în Sibiu și Copșa Mare, iar noi locații din Brașov precum Muzeul de Artă Brașov sau Forumul Democrat al Germanilor din Brașov vor găzdui evenimentele noastre. De asemenea, ne întoarcem la Bastionul Țesătorilor pentru concertul final. În vecinătatea Brașovului, vom ajunge la Biserica fortificată din Codlea și la impunătoarea Cetate Făgăraș. Se vor organiza concerte la apus și pe înserat în satele de pe dealurile Transilvaniei, la biserici fortificate și în curțile pensiunilor din Cincu, Saschiz, Meșendorf, Criț și Viscri – experiențe care promit momente de neuitat.”
Participarea la concerte este gratuită, pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile. Festivalul promite să ofere, și în acest an, clipe pline de magie muzicală și să creeze amintiri de neuitat atâtor iubitori de muzică și cultură.
(Foto: Sorin Colac/ Dreamstime)